Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestilo njemačko tužiteljstvo

Petero ljudi optuženo za pomaganje terorističkoj organizaciji: Među njima i državljanin Kosova

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Državno javno tužiteljstvo u Karlsruheu podiglo je u četvrtak optužnicu protiv petero osoba, među kojima je i jedan državljanina Kosova, zbog pomaganja terorističkoj organizaciji Islamskoj državi.

Državno javno tužiteljstvo u Karlsruheu podiglo je optužnicu protiv petero ljudi, zbog pomaganja terorističkoj organizaciji Islamskoj državi. Među optuženima nalazi se i državljanin Kosova.

Pročitajte i ovo Egzekucija ratnih zarobljenika Ukrajinski dron Uznemirujuća snimka prikazuje užasan ratni zločin: Predali su se, kleknuli, a onda su ih ruski vojnici pogubili

Optužene se tereti da su između 2020. i 2022. sakupili više od 250.000 eura preko raznih kanala i novac dostavili pripadnicima "Islamske države (IS)" u Siriji koji su taj novac iskoristili za otkup pripadnika IS-a iz kurdskog zarobljeništva.

Optužnica je podignuta protiv tri žene i dvojice muškaraca od kojih je jedan, Kujtim B., kosovski državljanin. Ostali optuženi posjeduju njemačko ili dvojno njemačko-marokansko državljanstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Autoritarni režim Reper uhićen jer je na raskalašeni maskenbal došao u - čarapama: "U zemlji se vodi rat, ali ove zvijeri, ološ sve to organiziraju"

Svi optuženi se od kraja svibnja nalaze u pritvoru. U akciji krajem svibnja su uhićene još dvije osobe protiv kojih se i dalje vodi istraga.

Prema podacima Ureda za zaštitu ustavnog poretka za 2022. u Njemačkoj se nalazi 27.480 osoba za koje se vjeruje da pripadaju islamističkoj sceni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene