Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Optužnica protiv Nigerijca koji je pokušao raznijeti zrakoplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Umara Faruka Abdulmutalaba, nigerijskog državljanina koji je u petak eksplozivom pokušao srušiti američki zrakoplov s 290 putnika i članova posade na letu za Detroit, u subotu je podignuta optužnica, izvijestilo je američko ministarstvo pravosuđa.

Abdulmutalab je optužen za pokušaj aktiviranja eksplozivne naprave na letu iz Amsterdama za Detroit dok se zrakoplov približavao detroitskoj zračnoj luci. Američki državni tužitelj Eric Holder izjavio je kako postoji mogućnost da su i druge osobe bile umiješane u urotu, s obzirom na nagađanja o tomu da Abdulmutalab radi, ili je povezan, s Al-Kaidom.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

>> Nigerijac pokušao raznijeti zrakoplov na letu za Detroit

'Nastavljamo istragu i upotrijebit ćemo sva raspoloživa sredstva da bismo odgovorne za ovaj pokušaj napada u kojemu bi, da je uspio, poginulo ili bi bilo ranjeno, puno nedužnih ljudi, izveli pred sud', kazao je Holder. 23-godišnji Nigerijac sin je uglednoga bivšeg bankara, Umaru Mutalaba, rekao je za Reuters njegov brat Abdul Mutalab. Odbio je bilo kakav dodatni komentar, s obzirom na to da se u nedjelju očekuje službeno priopćenje njegove obitelji i nigerijske vlade o događaju. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene