Novi Zeland izdvojit će u tri godine 4 milijuna dolara za kampanju Love Better. Kampanja bi mladima trebala pomoći da lakše prebrode prekid.

Galerija Ilustracija Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) +0 Tinejdžeri na mobitelu (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)

Novi Zeland smatra da je vrijeme da njihovi mladi kažu bivšima - hvala ti, idući!! I spremni su potrošiti za to četiri milijuna dolara. 

Toliko će u iduće tri godine dati za kampanju Love Better, kako bi se tinejdžerima pomoglo u oporavku od prekida i smanjila šteta u njihovim vezama, javlja CNN. 

Kampanju pokreću novozelandski mladi.

"Više od 1200 mladih reklo nam je da im je potrebna podrška kako bi se nosili s iskustvom ljubavi i boli, a prekidi su identificirani kao čest izazov", rekla je pomoćnica ministra za društveni razvoj i zapošljavanje Priyanca Radhakrishnan.

"Prekidi su sranje", kaže promotivni video za kampanju. Video sadrži isječke tinejdžera koji govore o potrebi da blokiraju svoje bivše i krenu dalje, a jedan kaže: "Ovo postaje smiješno. Ovo izmiče kontroli. Moram spavati noću. Moram je preboljeti."

Dio kampanje – koja koristi slogan "Izrazi osjećaje" – uključuje liniju za pomoć preko telefona, SMS-a ili e-maila, a vodi je Youthline, organizacija posvećena pružanju podrške osobama od 12 do 24 godine. Youthline prima dio od 4 milijuna dolara za podršku ovoj kampanji, piše CNN.

"Znamo da loši prekidi mogu imati vrlo negativne posljedice - i na osobnoj i na razini zajednice", rekao je izvršni direktor Youthlinea Shae Ronald, a dodao je da su problemi u vezi jedan od glavnih razloga zbog kojih se mladi ljudi općenito obraćaju telefonskoj liniji za pomoć.

Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) Ilustracija Foto: Getty Images

Kampanja Love Better dio je vladine šire nacionalne strategije za prevenciju nasilja u obitelji i seksualnog nasilja.

"Novi Zeland ima sramotnu statistiku obiteljskog i seksualnog nasilja i potrebni su nam inovativni pristupi kako bismo prekinuli taj krug", dodao je Radhakrishnan.

Vršnjačko nasilje Udarale su je rukama i nogama, nisu stale čak ni kad je pala na pod. Njezina trauma proširila se i u virtualnom svijetu

Prema Ministarstvu pravosuđa, svake godine novozelandska policija istražuje više od 100.000 incidenata obiteljskog nasilja.

U 2020. policija je primila 9723 prijave za seksualno nasilje, a oko polovine prijava odnosilo se na mlađe od 18 godina, prema Ministarstvu pravosuđa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju