Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još uvijek neidentificirani provalnici protekle su noći opljačkali stan glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milorada Barašina, potvrđeno je iz sjedišta bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva u Sarajevu.


'Nepoznati počinitelji za kojima policijska tijela trenutno tragaju tijekom noći nasilno su provalili u stan koji koristi glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, gospodin Milorad Barašin', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Policija i istražitelji obavljaju očevid te utvrđuju što je sve odneseno prilikom provalne krađe, stoji u priopćenju no također se ističe kako je nedvojbeno da je ukradeno prijenosno računalo kojega koristi glavni tužitelj. Tužiteljstvo BiH cijeni kako ova pljačka može predstavljati izravni napad na tužitelja Barašina kao glavnog tužitelja te očekuje da istraga što prije utvrdi što se točno zbilo.

Vezani članci Zoran Mamić Priveden Zoran Mamić, Sud BiH provjerit će mu dokumente. Hrvatska priprema zahtjev za izručenje Brnabić i Višković položili kamen temeljac za zajednički projekt hidroelektrane \ Ana Brnabić položila kamen temeljac za hidroelektranu na Drini, u BiH ljutiti: "Ovo ne doprinosi dobrosusjedskim odnosima"

'Tužiteljstvo BiH zabrinuto je zbog navedenog događaja, kao i svih drugih oblika napada na nositelje pravosudnih funkcija i neovisno pravosuđe u Bosni i Hercegovini', stoji u priopćenju. Glavni tužitelj Barašin trenutačno se nalazi na konferenciji o nasljeđu Haaškog tribunala koja se održava u Den Haagu. Tužiteljstvo BiH ima zadaću istraživati najteže oblike kaznenih djela uključujući ratne zločine te organizirani kriminal i korupciju. (Hina)