Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psihoza u Hiroshimi

Panika u Japanu: Opasan kriminalac pobjegao iz zatvora, škole čuva policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je opasan kriminalac na slobodi, vijest je koja se brzo proširila japanskim gradom Hiroshima.

Gotovo 800 policajaca sudjeluje u potrazi za Li Guolinom pobjeglim iz zatvora. On je osuđen i zatvoren zbog pucnjave na policajca i krađe policijskog vozila 2005- godine. Služio je 23-godišnju zatvorsku kaznu za pokušaj ubojstva i još nekoliko zločina.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Na poseban oprez upozorene su škole te je roditeljima savjetovano da djecu prate u školu i dođu po njih. Ispred lokalnih škola raspodijeljeni su policajci koji djecu još dodatno čuvaju.

>> Kreativan bijeg iz zatvora: Supruga ga polugolog 'pospremila' u kofer

Policija nadzire željezničke i autobusne kolodvore, te ostala javna mjesta na kojima bi se mogao pojaviti Guolin, a njegova se slika nalazi na svakom uglu u gradu kako bi stanovnici ukoliko ga primijete mogli tu informaciju javiti nadležnim tijelima.

Pretpostavlja se da je pobjegao tijekom dnevne šetnje na koju imaju pravo zatvorenici. Navodno je prešao preko pet metara visokog zatvorskog zida zahvaljujući skelama koje su ondje bile zbog rekonstrukcije.

Guolin je prva osoba koja je pobjegla iz zatvora u Hiroshimi, kazao je službenik tog zatvora koji je želio ostati anoniman. U ministarstvu pravosuđa rekli su kako se zadnji bijeg iz zatvora na području Japana dogodio 1989. godine.

Vjeruje se da je Guolin vođa bande naoružanih pljačkaša, a u zatvoru u Hiroshimi je od 2008. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene