Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert odgodio puštanje palestinskih zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert odgodio je provedbu plana o puštanju iz zatvora članova pokreta Fatah, palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa.

Izraelski dužnosnici tvrde da je Olmet planirao od vlade u nedjelju zatražiti puštanje na slobodu većeg broja zatvorenika, no ta je mogućnost skinuta s dnevnog reda uslijed strahovanja da premijer ne bi uspio dobiti dovoljnu potporu. 

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine"

Plan o puštanju većeg broja zatvorenika već je jedanput bio odgođen.

"Vlada neće glasovati o puštanju zatvorenika" Fataha iz
zatvora, rekao je premijerov glasnogovornik. 

Vladin dužnosnik koji je želi ostati anoniman, izjavio je kako vjeruje da je glasovanje odgođeno jer još uvijek postoji neslaganje oko popisa zatvorenika.

Olmert je Abbasu na sastanku u ponedjeljak rekao kako će od članova svojeg kabineta zatražiti da odobre puštanje palestinskih zatvorenika, u znak dobre volje, s obzirom na ramazanski post, koji je počeo u četvrtak. 

Očekivalo se puštanje oko stotinu pripadnika Fataha,
zatočenih u izraelskim zatvorima.

Nije poznato ima li Olmert dostatnu potporu da provede plan do kraja nakon što je niz raketnih napada na Izrael iz područja pojasa Gaze u posljednjih nekoliko tjedana ponovno potaknuo Izraelce da od države zatraže oštrije akcije protiv militanata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene