Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert i Abas dogovorili nove sastanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert dogovorio je na sastanku s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u utorak navečer u Jeruzalemu da će njih dvojica nastaviti mirovne pregovore u predstojećim tjednima, čak i ako Olmert odstupi s dužnosti predsjednika vlade.

Glasnogovornik izraelskog premijera rekao je novinarima da su Olmert i Abas imali "ozbiljan" razgovor i suglasili su se da će se ponovo sastati kada se palestinski predsjednik vrati iz Sjedinjenih Država krajem rujna.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

"Dugi put smo prevalili, ali ima još posla pred nama", rekao je glasnogovornik Mark Regev, komentirajući napredak u naporima da se postigne konačni mirovni sporazum Izraelaca i Palestinaca.

Olmert, suočen s optužbama za korupciju u domovini, najavio je da će odstupiti s položaja premijera kada vladajuća stranka Kadima izabere novog predsjednika stranke. Stranka će o tome glasati u srijedu. Međutim, čak i nakon ostavke Olmert će kao tehnički premijer, do sastavljanja nove vladajuće većine, moći voditi vladu tjednima ili mjesecima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene