Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Goran Hadžić ostao je na slobodi. Nisu to novi pritisci, to je stari zahtjev, kaže Vukčević.


'Završili smo veliki posao, ali još je jedno ime na našoj listi. Haag neće odustati od zatvaranja kompletne priče o suradnji Srbije s Haagom. Goran Hadžić ostao je na slobodi. Nisu to novi pritisci, to je stari zahtjev. Serge Brammertz mi je, čestitajući na Brijunima, rekao da sada mora pisati novo izvješće UN-u', rekao je tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević nakon završetka akcije izručenja Ratka Mladića Haagu. On drži kako je uspješnosti akcije sigurno doprinijelo to što se sve odvijalo daleko od očiju javnosti.

'Zanimljivo je da nakon uspješne operacije dolaze i teorije zavjere koje su pratile i Karadžićevo uhićenje. Rusi su ga doveli, radio je na građevini, inscenirano je uhićenje.To je rezultat strpljivog i profesionalnog rada Akcijskog tima i službi sigurnosti', rekao je Vukčević i ponovio kako će tužiteljstvo istražiti tko je sve pomagao Mladiću u skrivanju, 'pogotovo one za koje se sumnja da su to radili u strukturama vlasti'.

Vezani članci Slika nije dostupna Goranu Hadžiću Haški sud prekinuo suđenje na neodređeno vrijeme Slika nije dostupna Goran Hadžić vratio se iz Haaga u Srbiju

Povodom tužbe Mladićeve obitelji za vraćanje novca koji je oduzet prilikom jedne od pretraga njihove kuće, pod obrazloženjem da je bio namijenjen pomaganju skrivanja haaškog optuženika, Vukčević je rekao kako 'pomaganje članu uže obitelji nije kaznenno djelo'.

'Sada je očito da je obitelj pomagala Mladiću u skrivanju budući je lociran u kući svog bliskog rođaka. Sud će odlučiti o eventualnom vraćanju oduzetog novca, s tim da je u tijeku predkazneni postupak protiv određenog broja osoba s teritorije Srbije za sudjelovanje u ubijanju ratnih zarobljenika u Srebrenici', pojasnio je Vukčević.