Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za korupciju

Odgođeno izricanje presude Rodu Blagojevichu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac James Zagel je objavio da se izricanje kazne Rodu Blagojevichu, zakazano za 6. listopada, 'odgađa do daljnje obavijesti suda', izvijestio je američki javni radio NPR.

U istoj odluci, Zagel je također odbacio sve zahtjeve Blagojevicheve obrane podnesene nakon završetka ponovljenog suđenja u lipnju, uključujući i zahtjev za poništenje presude i održavanje trećeg suđenja.

Porota je u lipnju proglasila Blagojevicha krivim po 17 od 20 optužbi za korupciju. Na prvom suđenju 2010. osuđen je samo zbog laganja FBI-u u istrazi. Odgoda presude živopisnom, 54-godišnjem demokratskom političaru, srpskog podrijetla, povezuje se s početkom povezanog suđenja Williamu Celliniju 3. listopada, na kojem je Zagel sudac u predmetu.

Suđenje 76-godišnjem Celliniju, lobistu, poduzetniku i povremeno organizatoru prikupljanja donacija za Blagojevicha, posljednji je veliki proces, koji je rezultat savezne istrage o zlouporabama bivšeg guvernera Illinoisa.

Blagojevich se može suočiti s maksimalnom kaznom od oko 300 godina zatvora, iako savezne smjernice za kažnjavanje nalažu daleko manju kaznu. Većina pravnih stručnjaka kaže da će Zagel vjerojatno osuditi Blagojevicha na desetak godina. (Hina)

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene