Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Socijalna radnica imala niz previda

Očuh monstrum snimao zlostavljanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očuh monstrum koji je zlostavljao 17-mjesečnog dječaka te ga na kraju na taj način i ubio sve je snimao mobilnim telefonom. Stravične snimke, ako ikad budu pronađene, najvjerojatnije će biti dovoljan dokaz kako bi ga se osudilo za ubojstvo djeteta.

Očuh i dječakova majka te njihov podstanar osuđeni su zbog nemara i dopuštanja smrti djeteta za što je maksimalna moguća kazna 14 godina zatvora. Nisu optuženi za ubojstvo jer porota smatra kako nema dovoljno dokaza za tu osudu.

Pročitajte i ovo Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić Slika nije dostupna Objavljena imena zlostavljača Baby P Očuh zlostavljao dječaka, a majka se žalila na dosadu

Mobitel kojim je zlostavljač sve snimao zakopan je negdje u šumi nedaleko od Londona i možda nikada ne bude pronađen. 

Policiji je za snimke rekla 15-godišnjakinja djevojka Jasona Owena, 36-godišnjeg podstanara, koji je također osuđen jer je s očuhom i majkom sudjelovao u zlostavljanju, prenosi The Sun. 

>> Majka Baby P rasplakala se tek na presudu

>> Posinku slomio kralježnicu bacajući ga po sobi

>> Izmučen na smrt sa samo godinu i pol dana

>> Ubili 17-mjesečnog dječaka pa oslobođeni optužbi

Djevojka je živjela s 36-godišnjim Owenom i vidjela je napade na dječaka.

'Rekla mi je da je pomogla dječakovom očuhu i Jasonu da mobitel zakopaju u šumi kad su bili na kampiranju', kaže ujak 15-godišnjakinje.

Tinejdžerica tvrdi kako je vidjela kada je očuh dječaku rezao prste i izvlačio mu nokte s kliještima. Dodaje i da je muškarac trenirao svog psa da napada dječaka, na što ga je ovaj navodno gušio sve dok ne bi pomodrio.

Bila je tamo kad je dječaku slomljena kralješnica, samo nekoliko dana prije njegove smrti.

'Čula sam zvuk pucanja kralješnice. Dječak je počeo divljački plakati i vrištati. Bilo je toliko glasno da sam izašla iz kuće', rekla je djevojka.

Nesretnom dječaku na kraju je presudio udarac u glavu koji mu je zdrobio i gurnuo mliječni zub niz grlo zbog čega se ugušio.

'Nikad neću oprostiti socijalnim radnicima zbog onoga što se dogodilo', kaže šokirana baka ubijenog dječaka.

Kaže kako ih je nekoliko puta upozorila da je dječak u opasnosti. Ubijenog unuka vidjela je nekoliko dana prije smrti i tvrdi da su socijalni radnici uvjeravali policiju kako dječak ne treba biti smješten kod udomitelja. Iako su za dječaka pronađeni udomitelji sedam mjeseci prije njegove smrti ipak je vraćen majci.

Baka tvrdi da je upozorila sve na zlostavljanje dječaka te da vjeruje kako je za to odgovoran dečko njezine kćeri. Na te optužbe njezina 27-godišnja kći odgovorila je da je dječaka zlostavljala njezina majka, zbog čega je baka čak bila i uhićena.

Na posljednjim je fotografijama plavokosi dječak lica umrljanog čokoladom, kojom mu je majka pokušvala prikriti modrice.

Mnogi smatraju da je potrebno otpustiti socijalnu radnicu Sharon Shoesmith koja je bila nadležna za ovaj slučaj. No otkriveno je da je nekoliko dana prije dječakove smrti čak i odvjetnik zaključio kako dječak ne treba biti premješten udomiteljima, piše Daily Mail.

Službenicima je rečeno kako njegov odjel smatra da dokazi o zlostavljanju nisu dovoljno čvrsti. 

Socijalna radnica Maria Ward bila je pretrpana poslom, imala je čak 18 slučajeva o kojima je brinula, iako je maksimalan broj mogao biti 12.

Jedna je od mnogih koji su nadgledali stanje u obitelji i vidjeli ga čak 60 puta prije smrti. 

Za njegov je slučaj zadužena u veljači 2007. godine, nakon što su dječakova majka i baka uhićene zbog sumnje da su dječaka zlostavljale. Ward je dječaka vidjela najmanje devet puta prije nego je preminuo 3. kolovoza prošle godine.

2. ožujka samo dan nakon djetetova rođendana, vidjela je da udara glavom u zid, ali smatrala je kako je to posljedica problema u razvoju, a ne vapaj u pomoć.

22. ožujka vidjela je ogrebotinu na njegovoj bradi, ali nakon što joj je majka rekla da je dječak pao preko stola prihvatila je njezino objašnjenje i zanemarila to.

Tijekom nenajavljenog posjeta vidjela je ozljede na dječakovom licu i naredila majci da ga odvede na pregled.

Liječnici su pronašli 12 različitih modrica i majka je ponovno uhićena. No nakon toga dječak je ponovno vraćen majjci na skrb.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene