Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučenje pod nadzorom socijalne službe

Ubili 17-mjesečnog dječaka pa oslobođeni optužbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
17-mjesečni dječačić, nad kojim su se iživljavali majka, njezin dečko i njihov prijatelj, preminuo je sa slomljenom kralježnicom, devet slomljenih rebara, bez noktiju na prstima ruku i nogu, s razrezanom usnom, otrgnutim uhom, modricama po cijelom tijelu i ranama na glavi.

Dječakovo tijelo pronađeno je prošle godine, a utvrđeno je kako je zlostavljenje trajalo osam mjeseci. Cijelo su to vrijeme majka i njezin dečko bili pod nadzorom socijalne službe. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Grozote u Ukrajini Sustavno mučenje namjerna politika ruske vojske: "U 90 posto slučajeva..." Ilustracija Osuđena je Monstruozna majka zatvarala sina u pseći kavez i mučila ga skoro do smrti: "Htjela sam ga lijepo odgojiti"

Iako je socijalna radnica obitelj posjećivala dva puta na tjedan nije primjetila nijednu od tih ozljeda, prenosi The Sun. 

Niti liječnica kod koje je dječak bio na pregledu samo dva dana prije smrti nije uočila dječakovu slomljenju kralježnicu.

Trojka je osuđena zbog nemara, ali i oslobođena optužbi za dječakovo ubojstvo. Obrazloženje porote za šokantnu presudu je da se nije moglo točno utvrditi tko je djetetu nanio teške ozljede.

Socijalni radnici koji nisu primijetili dječakove ozljede dobit će samo pismenu opomenu, piše The Sun.

Dečko dječakove majke, Jason Owen, opisan je kao sadist koji je bio opčinjen sakupljanjem nacističkih suvenira, a dječakova je majka, na suđenju opisana kao neuredna osoba koja je partnera stavila ispred djetetovih potreba.

Preminuli dječak rođen je u ožujku 2006. godine, a prvi je put zbog zlostavljanja bio kod skrbnika kad je imao samo devet mjeseci. No nakon nekoliko tjedana vraćen je majci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene