Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalni ulazak u zemlju

Obljetnicu islamske revolucije obilježila uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rus i Afganistanac uhićeni su u Iranu tijekom svečanog obilježavanja 31. obljetnice islamske revolucije, izjavio je teheranski tužitelj Abas Džafari Dolatabadi, prenosi u srijedu agencija Isna.

Tom su prigodom uhićeni i još jedan Rus, Francuz i japanski novinar 11. veljače u sklopu svečanosti, precizirao je. 'Ruski državljanin uhićen je zbog ilegalnog ulaska u Iran i predan je pravosuđu koje razmatra njegov predmet', rekao je iranski tužitelj. Afganistanac je predan pravosuđu zbog 'sudjelovanja na ilegalnim skupovima' oporbe u sklopu službenog mimohoda. Rus, Francuz i Japanac su ubrzo oslobođeni, dodao je. Na skupovima organiziranim 11. veljače u Teheranu prigodom obljetnice režima uhićen je velik broj ljudi, rekli su svjedoci. Glavni čelnici oporbe bili su spriječeni prosvjedovati tog dana. (Hina)

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene