Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I snimka Tunižanina

Objavljena snimka trenutka napada na božićni sajam u Berlinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački mediji objavili su video snimku Anisa Amrija, Tunižanina osumnjičenog za napad na božićni sajam u Berlinu, na kojoj se zabavlja u dijelu Berlina poznatom po noćnom provodu.

Video je navodno snimljen 26. rujna u dijelu Berlina poznatom po mnogobrojnim kafićima i noćnim klubovima. Što je Anis Amri, čovjek kojeg traži cijela Njemačka, tamo radio nije poznato.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Njemačka policija Uzrok nesreće nejasan Teška prometna nesreća u Njemačkoj: U lančanom sudaru ozlijeđeno 16 osoba

Tunižanin je osumnjičen za napad na božićni sajam u Berlinu pri čemu je u ponedjeljak poginulo 12 osoba, a 48 osoba je ozlijeđeno. Otisci prstiju Anisa Amrija pronađeni su na vratima kamiona kojim je počinjen napad. Berliner Zeitung je izvijestio kako su tragovi otisaka pronađeni i na volanu vozila.

Policija je započela potragu za Amrijem nakon što su pronašli njegove osobne dokumente ispod sjedala u kamionu, a televizija RBB je izvijestila kako je u bijegu s mjesta zločina izgubio i svoj novčanik i mobitel.

Amri je u Njemačku došao u srpnju 2015. godine iz Italije iz koje je stigao kao izbjeglica iz Tunisa 2011. godine nakon s vlasti srušen dugogodišnji diktator Zine El Abidine Ben Ali. U Italiji je proveo vrijeme u zatvoru zbog kriminalnih aktivnosti.

Njemačkki Bild piše kako je bio na popisu potencijalnih počinitelja terorističkih napada te da je bio u kontaktu s Islamskom državom koje je i preuzela odgovornost za taj najkrvaviji napad na njemačkom tlu od 1980. godine.

Objavljena i snimka napada na sajam

U četvrtak navečer objavljena je i snimka samog trenutka napada na sajam. Možete ju pogledati OVDJE.

Na snimci koja je snimljena kamerom koja se nalazila u jednom od automobila koji se našao nedaleko mjesta tragedije vidi se kamion koji punom brzinom juri kroz berlinsko križanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene