Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREŽIVIO SAMO PETOGODIŠNJI DJEČAK

VIDEO Objavljena stravična snimka pada žičare u Italiji, kada je poginulo 14 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad žičare u talijanskoj regiji Pijemont preživjelo je samo jedno dijete, a 14 ljudi je poginulo. Nakon nesreće uhićeno je troje ljudi, no pušteni su da se brane sa slobode. Na društvenim mrežama sada se pojavila snimka tragedije.

Žičara se kretala od grada Strese prema planinskom vrhu Mottarone kad je pred samom postajom na vrhu naglo stala i krenula unazad. Oko 300 metara od dna pukao je nosivi kabel i kabina je pala na tlo. 

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo

 

Istražitelji su otkrili da je sustav sigurnosnog kočenja bio "namješten" kako bi se izbjeglo kašnjenje žičare, kazala je javna tužiteljica Olimpia Bossi.

Trojica uhićenih provela su "svjesnu akciju", rekla je Bossi. Dodale je da je, kako bi se izbjeglo zaustavljanje servisa, na žičari ostavljen uređaj koji deaktivira kočnice u slučaju nužde, što znači da se sigurnosni sustav nije aktivirao kad je pukao nosivi kabel.

Pritvorenike se tereti za ubojstva iz nehata, izazivanje nenamjerne katastrofe i uklanjanje instrumenata za sprječavanje nesreće.

Nesreću je preživio samo petogodišnji dječak kojem su u nesreći poginuli mama, tata, pradjed i prabaka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene