Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada najudomiteljima

Mladić kroz suze podijelio potresno iskustvo udomljavanja: ''Prvi put u životu imao sam svoj tanjur''

Aktualno Galerija Mladen Ignac Mladen Ignac Foto: DNEVNIK.hr Dodjela nagrada udomiteljima - 1 Dodjela nagrada udomiteljima - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dodjela nagrada udomiteljima - 2 Galerija 1/3 >>
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, socijalne politike i obitelji dodijelilo je godišnje nagrade najudomiteljima. Potresno iskustvo udomljavanja u izuzetno emotivnom govoru podijelio je 20-godišnji Mladen Ignac.

Pet udomitelja osvojilo je nagradu u obliku povelje te iznos od pet tisuća kuna u sklopu godišnje nagrade najudomitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kuća puna veselja ''Rekli su nam da smo prestari'': Nakon gubitka najstarijeg sina htjeli posvojiti dijete, a onda se dogodilo nešto posebno Slika nije dostupna JASNA ĆURKOVIĆ KELAVA Ravnateljica Nazorove: "Jako je teško. Udomiteljica koja brine za troje djece ima satnicu pet kuna, ali to ne isključuje ljubav prema djeci"

Ovom se nagradom vrednuju izvanredna postignuća udomitelja i njihova predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika.

Svoje potresno iskustvo udomljavanja u izuzetno emotivnom govoru podijelio je 20-godišnji Mladen Ignac.

''Tu sam prvi put osjetio ljubav, pažnju. Prvi put sam imao u životu svoj krevet, svoj tanjur gdje nije bilo pet-šest žlica unutra. Tu sam bio prihvaćen. Molim nadležne da ulože sav svoj trud i moć da svako dijete koje zaslužuje obitelj ne živi život kao što sam ja živio u romskom naselju'', rekao je kroz suze Mladen.

''Vidjeli smo jedan emotivan, ali s druge strane inspirativan govor dječaka koji je prošao kroz udomiteljstvo. Na nama je kao kreatorima politika da omogućimo što kvalitetnije politike, potičemo udomiteljstvo i da zaista, ne deklarativno, nego stvarno interes djeteta bude na prvom mjestu'', poručio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene