Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, socijalne politike i obitelji dodijelilo je godišnje nagrade najudomiteljima. Potresno iskustvo udomljavanja u izuzetno emotivnom govoru podijelio je 20-godišnji Mladen Ignac.

Galerija Mladen Ignac Dodjela nagrada udomiteljima - 1 +0 Dodjela nagrada udomiteljima - 2

Pet udomitelja osvojilo je nagradu u obliku povelje te iznos od pet tisuća kuna u sklopu godišnje nagrade najudomitelja.

Vezani članci Udomiteljstvo, ilustracija Ravnateljica Nazorove: "Jako je teško. Udomiteljica koja brine za troje djece ima satnicu pet kuna, ali to ne isključuje ljubav prema djeci" Andrijana i udomljeni dječak - 2 Beskrajna ljubav, ali i golema nepravda: "Kad sam ga prvi put vidjela jednostavno sam se zaljubila u njega... Mislila sam, Bože daj mi snage da ga othranim"

Ovom se nagradom vrednuju izvanredna postignuća udomitelja i njihova predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika.

Svoje potresno iskustvo udomljavanja u izuzetno emotivnom govoru podijelio je 20-godišnji Mladen Ignac.

''Tu sam prvi put osjetio ljubav, pažnju. Prvi put sam imao u životu svoj krevet, svoj tanjur gdje nije bilo pet-šest žlica unutra. Tu sam bio prihvaćen. Molim nadležne da ulože sav svoj trud i moć da svako dijete koje zaslužuje obitelj ne živi život kao što sam ja živio u romskom naselju'', rekao je kroz suze Mladen.

''Vidjeli smo jedan emotivan, ali s druge strane inspirativan govor dječaka koji je prošao kroz udomiteljstvo. Na nama je kao kreatorima politika da omogućimo što kvalitetnije politike, potičemo udomiteljstvo i da zaista, ne deklarativno, nego stvarno interes djeteta bude na prvom mjestu'', poručio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju