Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubajska televizija Al Alaan objavila je amatersku snimku lijesova u kojima se navodno nalaze tijela Moamera Gadafija, njegova sina Mutasima i ministra obrane Abubakera Junesa Jabera.


Lijesovi s tijelima snimljeni su na nepoznatoj lokaciji, navodno netom prije nego su pokopani negdje u Sahari.

Vezani članci Slika nije dostupna Libijske vlasti Saifu al-Islamu obećale pravedno suđenje Slika nije dostupna NATO završava libijsku misiju 31. listopada

>> Gadafi u pismu molio Berlusconija za pomoć

Inače, obitelj Moamera Gadafija namjerava uložiti tužbu Međunarodnome kaznenom sudu (ICC) protiv NATO-a zbog 'ratnih zločina', a nakon ubojstva bivšega libijskog vođe, izvijestio je u srijedu francuski odvjetnik Gadafijevih.

Gadafi je uhvaćen živ 20. listopada u blizini Sirta i nedugo potom pogubljen bez suđenja. UN i skupine za zaštitu ljudskih prava izrazile su u utorak zabrinutost zbog takvih pogubljenja po kratkom postupku, koja su po međunarodnome pravu ratni zločin. Gadafi je u utorak pokopan na tajnome mjestu negdje u Sahari.

Odvjetnik obitelji Gadafi Marcel Ceccaldi za France presse je rekao kako je uzrok smrti Moamera Gadafija 'pucnjava iz NATO-ovih helikoptera na konvoj u kojemu se nalazio'. 'Pogubljenje bez suda definirano je kao ratni zločin, u skladu s 8. člankom Rimskog statuta ICC-a', rekao je Ceccaldi ne otkrivši kad će žalba biti uložena.