Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši libijski vođa, ubijen prije četiri dana, pokopan je u zoru uz četiri svjedoka na tajnoj lokaciji u pustinji.


Kako je i najavljeno Gadafi je pokopan negdje usred pustinje, na tajnoj lokaciji, pred četiri svjedoka koja su prisegnula na Kuran da nikada neće odati mjesto gdje je zakopan, javlja BBC. Svjedoci su poručili da se neće saznati gdje je Gadafijev grob. S Gadafijem je pokopan i njegov sin Motasim.

Vezani članci Policija, ilustracija Nakon tri u Zagrebu, policija je našla tijelo i u Vinkovcima, u rijeci Bosutu U Zagrebu pronađeno tijelo čovjeka na ulici - 4 Jutros u Zagrebu na tri različite lokacije pronađena tijela mrtvih osoba

Još jučer je dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) najavio da će Gadafi biti pokopan prema muslimanskim običajima, na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji. Gadafijev rođak je, međutim, želio da se Gadafijevo tijelo pokopa u njegovom rodnom gradu, u Sirtu.

Tijelo ubijenoga bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija sve do jučer bilo je izloženo na tržnici u Misrati, no nove su libijske vlasti odlučile popodne zatvoriti vrata hladnjače u kojoj je Gadafi ležao i odonda ga javnost više nije mogla vidjeti, kao ni tijela njegova sina Mutasima i nekadašnjeg vrhovnoga zapovjednika libijske vojske Bakra Junisa.

Zatvaranje hladnjače bilo je izazvalo dvojbu je li postignuta odluka gdje će Gadafi biti pokopan ili su trupla koja su počela truliti počela predstavljati prevelik rizik za zdravlje ljudi. (Hina/ A.E.)