Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U jeku kampanje

Obama stigao u New York na Opću skupštinu UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama doputovao je na 67. Opću skupštinu Un-a.

Barack Obama je u ponedjeljak doputovao u New York gdje će sudjelovati u radu UN-ove Opće skupštine, ali će njegov diplomatski program biti sveden na minimum zbog približavanja američkih predsjedničkih izbora, koji se održavaju za šest tjedana.

Obamin zrakoplov Air Force One iz Washingtona sletio je u zračnu luku Kennedy malo poslije 20.00 sati po srednjoeuropskome vremenu.

Predsjednik će u ponedjeljak navečer sudjelovati na domjenku priređenom u čast predsjednika država i vlada okupljenih na godišnjem summitu UN-a, ali će on biti zatvoren za medije.

Za razliku od prethodnih godina, Obama koji će se u New Yorku zadržati tek 24 sata, nije predvidio razgovarati s čelnicima u četiri oka i tu je zadaću povjerio državnoj tajnici Hillary Clinton koja će ondje ostati čitav tjedan.

Obama će za govornicom UN-a nastupiti u utorak ujutro. Nakon toga će poći na skup 'Clinton Global Initiative' (CGI), nevladine organizacije bivšeg predsjednika Billa Clintona.

Već u ponedjeljak poslijepodne Obama treba sudjelovati u televizijskoj emisiji 'The View' namijenjenoj ženskoj publici. Pridobiti žene koje predstavljaju 53 posto biračkog tijela i kojih je 56 posto glasovalo za njega 2008., bit će jedna od ključnih stvari na predsjedničkim izborima 6. studenoga.

U ponedjeljak je glasnogovornik Romneyjeve ekipe Ryan Williams rekao da je 'vanjska politika predsjednika Obame u punom rasulu dan uoči njegova govora u UN-u'. 'U času kada na Bliskom istoku bjesne prosvjedi a Iran je sve bliži nuklearnom oružju, predsjednik Obama se više usredotočio na osvajanje drugog mandata nego na obnovu snage i položaja SAD-a u svijetu', rekao je Williams. (Hina)

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene