Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govor pred skupštinom

Obama pred UN-om obećava zaustavljanje Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama održao je govor za tribinom Opće skupštine UN-a.

Američki predsjednik Barack Obama reći će u utorak za tribinom Opće skupštine UN-a da će SAD učiniti što 'mora' kako bi spriječio Iran da nabavi nuklearno oružje, prema izvacima iz njegova govora.

'SAD će učiniti što mora kako bi spriječio Iran da se domogne nuklearnog oružja', izjavio je Barack Obama, koji je pozvao na međunarodnu akciju oko prekida sukoba u Siriji.

'Iran s nuklearnim oružjem nije izazov koji si možemo dopustiti. To bi značilo prijetnje postojanju Izraela, sigurnosti zemalja u Zaljevu i stabilnosti svjetskog gospodarstva',kazao je Barack Obama za tribinom Glavne skupštine UN-a.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse"

>> Obama stigao u New York na Opću skupštinu UN-a

'To je razlog zbog kojeg koalicija traži podnošenje računa od iranske vlade. I zato će SAD učiniti što mora kako bi spriječio Iran da se opskrbi nuklearnim oružjem', dodao je.

Šest tjedana prije američkih predsjedničkih izbora trebao bi spomenuti i film proizveden u SAD-u koji je izazvao krvave prosvjede u muslimanskom svijetu i smrt američkog veleposlanika u Libiji u napadu na konzulat u Bengaziju 11. rujna.  'Našu budućnost moraju odrediti osobe poput Chrisa Stevensa, veleposlanika ubijena 11. rujna, a ne osobe poput njegovih ubojica', zaključio je Obama.

Obama će u New Yorku ostati samo 24 sata na Glavnoj skupštini UN-a te će, suprotno prethodnim godinama, susrete u četiri oka s drugim čelnicima održati njegova državna tajnica Hillary Clinton, koja ostaje u New Yorku čitav tjedan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene