Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da Rusija može očekivati nove sankcije ako pojača potporu separatistima na istoku Ukrajine.


'Dosljedno sam govorio da će Rusija svaki put kad poduzme ovakve korake s ciljem da destabilizira Ukrajinu i povrijedi njezinu suverenost, snositi posljedice', upozorio je Barack Obama u razgovoru za televiziju CBS.

Vezani članci Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Rusija poručuje da Ukrajina ima priliku napraviti pozitivnu promjenu Vladimir Putin i Viktor Medvedčuk (Foto: AFP) "Moskva nema nikakva očekivanja": Putinov saveznik budućem ukrajinskom predsjedniku predložio pomirbu s Rusijom

Obama je za ukrajinsku krizu otvoreno optužio Moskvu, uoči susreta u Ženevi na kojemu će Rusija, Ukrajina, Sjedinjene Države i Europska unija pokušati razriješiti sadašnju pat-poziciju.

Obama i Putin obavili 'iskren i izravan' telefonski razgovor

Američki dužnosnici su rekli da su spremni uvesti Rusiji nove sankcije ako sastanak u Ženevi ne donese bitniji napredak, prenosi Reuters.

Predsjednik Obama je rekao kako vjeruje da Rusija nije zainteresirana za vojni sukob s SAD-om koji je vojno nadmoćniji. 'Ne želimo rat', rekao je. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook