Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefonskim putem

Obama pozdravio mjere Italije i Španjolske za rješavanje krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama pozdravio je u ponedjeljak mjere koje poduzimaju Španjolska i Italija u rješavanju svojih gospodarskih kriza, priopćila je Bijela kuća.

Obama je telefonom razgovarao sa španjolskim premijerom Joseom Luisom Zapaterom i talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem usred gospodarskog previranja na oba kontinenta. 'Predsjednik je pozdravio mjere koje slijede Španjolska i Italija kako bi riješile svoje trenutne gospodarske probleme i poboljšale svoju konkurentnost', priopćila je Bijela kuća.

Govoreći na skupu demokrata za prikupljanje financjskih sredstava Obama je upozorio kako problemi u Europi poput onih u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj utječu na Sjedinjene Države.Obama, Zapatero i Berlusconi su također osudili sveobuhvatnu uporabu sile sirijskog predsjednika Bašara al-Asada protiv sirijskog naroda. Suglasili su se da se posavjetuju o dodatnim mjerama pritiska na Asadovu vladu. (HIna)

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene