Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama pozdravio je u ponedjeljak mjere koje poduzimaju Španjolska i Italija u rješavanju svojih gospodarskih kriza, priopćila je Bijela kuća.


Obama je telefonom razgovarao sa španjolskim premijerom Joseom Luisom Zapaterom i talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem usred gospodarskog previranja na oba kontinenta. 'Predsjednik je pozdravio mjere koje slijede Španjolska i Italija kako bi riješile svoje trenutne gospodarske probleme i poboljšale svoju konkurentnost', priopćila je Bijela kuća.

Govoreći na skupu demokrata za prikupljanje financjskih sredstava Obama je upozorio kako problemi u Europi poput onih u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj utječu na Sjedinjene Države.Obama, Zapatero i Berlusconi su također osudili sveobuhvatnu uporabu sile sirijskog predsjednika Bašara al-Asada protiv sirijskog naroda. Suglasili su se da se posavjetuju o dodatnim mjerama pritiska na Asadovu vladu. (HIna)

Vezani članci Slika nije dostupna Počela rasti gospodarstva najjače pogođena krizom Slika nije dostupna Kriza eurozone nije gotova, najgore vijesti tek stižu