Obavijesti Video Pretražite Navigacija
28 500 američkih vojnika u području

Obama planira posjetiti pogranični pojas između dviju Koreja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća je predložila posjet kako bi pokazala snagu američko-južnokorejskog saveza.

Južnokorejski tisak izvještava kako će Američki predsjednik Barack Obama posjetit pogranični pojas između dviju Koreja i uputiti poruku Sjevernoj Koreji kada koncem ožujka bude sudjelovao na nuklearnom summitu u Seulu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

'Predviđeno je da Obama istakne zabrinutosti međunarodne zajednice zbog prijetnji Sjeverne Koreje te o odlučnosti Sjedinjenih Država da podupru američko-južnokorejski savez', piše dnevnik Chosun Ilbo, pozivajući se na diplomatski izvor.

Obama bi se tijekom posjeta mogao sastati s predstavnicima američkih vojnika stacioniranih na jugu poluotoka kojih je ondje 28.500, dodaje Chosun Ilbo. Bijela kuća je predložila posjet demilitariziranoj zoni kako bi pokazala snagu američko-južnokorejskog saveza.

Glasnogovornik južnokorejskog predsjedništva dodao je da još nije postignut konačan dogovor o programu posjeta. Američko veleposlanstvo reklo je da nema informacija u vezi s time.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene