Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali ga u posjet

Obama, Merkel i Sarkozy čestitali novom britanskom premijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novom britanskom premijeru Davidu Cameronu čestitke na imenovanju stižu sa svih strana. Čestitali su mu američki i francuski predsjednik, ali i njemačka kancelarka.

Američki predsjednik Barack Obama čestitao je novom britanskom premijeru Davidu Cameronu na imenovanju te ga pozvao u posjet Sjedinjenim Državama ovoga ljeta, priopćili su u utorak navečer Cameronov ured i Bijela kuća. Dvojica čelnika razgovarali su o Iranu i Afganistanu, prema priopćenju koje nije ulazilo u pojedinosti njihova telefonskog razgovora o tim temama.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Njemačka ekstremna desnica (Foto: AFP) DEMOKRŠĆANSKA UNIJA PREDNJAČI Pred Njemačkom je napeta izborna godina: Merkel objavila da se neće ponovno kandidirati, tko će zauzeti njenu poziciju?

>> Konzervativci i liberali sklopili sporazum

Obama je rekao kako je kazao Cameronu da je predan 'posebnim odnosima' između dviju zemalja te ga pozvao da posjeti Washington ovoga ljeta. Priopćio je kako je Cameronu rekao da SAD nema bližeg prijatelja i saveznika nego što je Velika Britanija. Camerona je telefonom nazvala i njemačka kancelarka Angela Merkel i čestitala mu te ga pozvala da posjeti Berlin što je prije moguće.

>> Gordon Brown dao ostavku, Cameron novi premijer

Oni su kratko razgovarali o svjetskom gospodarstvu i zajedničkim europskim pitanjima, rečeno je u priopćenju. Cameronu je čestitao i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy te izrazio nadu u zajednički rad na daljnjem jačanju snažne suradnje i iznimnih veza između Francuske i Velike Britanije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene