Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Manje od dva tjedna nakon preuzimanja Ovalnog ureda, administracija Donalda Trumpa nalazi se u kaosu, tvrdi istaknuti američki istraživački novinar Carl Bernstein.


Poznati američki istraživački novinar Carl Bernstein rekao je u intevjuu za CNN da je stanje kaosa u Trumpovoj administraciji jasno svima, osim Trumpu i njegovim najozbiljnijim sljedbenicima, koji su ujedno i njegovi najveći branitelji.

Vezani članci Joe Biden Biden u prvom obraćanju Kongresu: "Kina je smrtno ozbiljna u namjeri da postane najznačajnija nacija na svijetu" Donald Trump i zastava SAD-a Evo ga, vratio se! Nakon što je suspendiran s društvenih mreža, Donald Trump pronašao način za kontakt sa svojim pristašama

"Republikanci na Capitol Hillu s kojima razgovaram, sumnjaju u njegove sposobnosti. Sumnjaju čak i u njegovu stabilnost pod pritiskom. Ovo je nevjerojatan niz događaja", kaže Bernstein.

Bernstein je poznat po tome što je izvještavao o skandalu Watergate tijekom mandata bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona u 70-im godinama 20. stoljeća, što je naposljetku dovelo i do ostavke Nixona.

Trump je u ponedjeljak navečer po američkom vremenu smijenio privremenu glavnu državnu odvjetnicu Sally Yates zbog njezinih primjedbi na njegovu izvršnu uredbu vezanu uz imigrante i izbjeglice.

Bernestein tvrdi da je Trump bio "unutar svojih ovlasti" oko smjene Yates, no da "nije mudro što je to i učinio", prenosi Business Insider.

U međuvremenu su stotine tisuća ljudi diljem svijeta izašle na ulice u znak prosvjeda na tu uredbu, koja je nazvana "zabrana za muslimane".

"Trump je opstruirao najosnovniji od američkih principa za koji se zalažemo kao zemlja u terminima imigracije; da smo nacija imigranata. To su autoritarni proglasi koje on sad već danima donosi i to mu se počinje obijati o glavu", ističe na kraju Bernstein.

Trump je u prvih 10 dana uspio ostvariti loš odnos s medijima, zakonodavcima te šefovima država, a sve to podcrtano je povijesno niskom stopom podrške od svega 43 posto podrške Amerikanaca njegovoj vlasti i smjeru kojim je počeo voditi SAD.