Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci na mukama

Novinar koji je srušio Nixona: "Trumpova vladavina je u kaosu. Svi to vide osim njega"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje od dva tjedna nakon preuzimanja Ovalnog ureda, administracija Donalda Trumpa nalazi se u kaosu, tvrdi istaknuti američki istraživački novinar Carl Bernstein.

Poznati američki istraživački novinar Carl Bernstein rekao je u intevjuu za CNN da je stanje kaosa u Trumpovoj administraciji jasno svima, osim Trumpu i njegovim najozbiljnijim sljedbenicima, koji su ujedno i njegovi najveći branitelji.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka"

"Republikanci na Capitol Hillu s kojima razgovaram, sumnjaju u njegove sposobnosti. Sumnjaju čak i u njegovu stabilnost pod pritiskom. Ovo je nevjerojatan niz događaja", kaže Bernstein.

Bernstein je poznat po tome što je izvještavao o skandalu Watergate tijekom mandata bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona u 70-im godinama 20. stoljeća, što je naposljetku dovelo i do ostavke Nixona.

Trump je u ponedjeljak navečer po američkom vremenu smijenio privremenu glavnu državnu odvjetnicu Sally Yates zbog njezinih primjedbi na njegovu izvršnu uredbu vezanu uz imigrante i izbjeglice.

Bernestein tvrdi da je Trump bio "unutar svojih ovlasti" oko smjene Yates, no da "nije mudro što je to i učinio", prenosi Business Insider.

U međuvremenu su stotine tisuća ljudi diljem svijeta izašle na ulice u znak prosvjeda na tu uredbu, koja je nazvana "zabrana za muslimane".

"Trump je opstruirao najosnovniji od američkih principa za koji se zalažemo kao zemlja u terminima imigracije; da smo nacija imigranata. To su autoritarni proglasi koje on sad već danima donosi i to mu se počinje obijati o glavu", ističe na kraju Bernstein.

Trump je u prvih 10 dana uspio ostvariti loš odnos s medijima, zakonodavcima te šefovima država, a sve to podcrtano je povijesno niskom stopom podrške od svega 43 posto podrške Amerikanaca njegovoj vlasti i smjeru kojim je počeo voditi SAD.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene