Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi udar na Erdogana

Zbog policijskog postupanja 500.000 turskih radnika ide u štrajk!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najvećih turskih sindikata priopćio je kako će sutra započeti opći štrajk jer se policija sukobila s prosvjednicima u istanbulskom parku. Ubrzo im se pridružio još jedan veći sindikat.

Policija je u parku Gezi ponovno na antivladine prosvjednike ispaljivala gumene metke i suzavac. 'Već smo odlučili da ćemo ići u štrajk ako se nastavi policijska intervencija u parku. Stoga u ponedjeljak idemo u štrajk', rekao je Mustafa Turgut, glasnogovornik Konfederacije Sindikata Radnika koja okuplja 11 sindikata u kojima je 240.000 članova, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Prosvjed pravosudnih djelatnika Prosvjed pravosudnih djelatnika Policija objavila: Nitko nije tražio intervenciju, postupali smo po protokolu

>> VIDEO Jedna od najtežih noći u Istanbulu od početka sukoba

Kasnije je štrajk najavio još jedan veći sindikat. U znak potpore prosvjednicima, sutra u opći štrajk tako stupa oko pola milijuna članova.

Podsjetimo, jučer je turska policija suzavcem i vodenim topovima rastjerala prosvjednike iz parka Gezi, nekoliko sati nakon što je premijer Recep Tayyip Erdogan zaprijetio policijskom intervencijom. Snage reda ušle su u park, uporište prosvjednika, i ispraznile ga pomoću suzavca. Brojni šatori u kojima su se prosvjednici spremali provesti još jednu noć uništeni su u intervenciji, a više je demonstranata uhićeno.

Nešto ranije, policija je rastjerala okupljene na Trgu Taksim. Turski premijer pozvao je u subotu posljednje prosvjednike koji su ostali u parku Gezi i na Trgu Taksim da do nedjelje napuste te prostore, rekavši da će u suprotnom narediti policijsku intervenciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene