Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuju od najgoreg

Tragedija povijesnih razmjera: Spašeno ih je samo 28, traga se za njih 700

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sredozemlju se nižu tragedija za tragedijom. Najnovija se dogodila oko ponoći i strahuje se da su stotine imigranata poginule.

Vjeruje se da je do 700 osoba izgubilo život u prevrtanju broda s imigrantima tijekom noći u Sredozemnom moru, prenose svjetske agencije u nedjelju pozivajući se na povjerenstvo Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR).

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika

Do sada je spašeno 28 osoba a u akciji spašavanja žrtava pomorske nesreće na granici s libijskim vodama sudjeluju brodovi talijanske obalne straže i mornarice.

Nesreća se dogodila 120 nautičkih milja, odnosno 220 kilometara južno od talijanskog otoka Lampedusa.

'Kada vidite kako se mališan čvrsto drži za majčinu suknju jer se boji da će ga odvojiti, srce vam se para'

Ukoliko se broj stradalih potvrdi radilo bi se o jednoj od najgorih nesreća s imigrantima proteklih desetljeća na južnom Mediteranu. Ukupan broj stradalih imigranata na Sredozemnom moru u tom bi slučaju u ovoj godini premašio 1500.

"U ovom trenutku strahujemo da se radi o tragediji ogromnih razmjera", kazala je glasnogovornica UNHCR-a Carlotta Sami za medij, javlja Reuters.

Sredozemno more postaje more smrti

Malteški premijer Joseph Muscat, čiji brodovi također sudjeluju u akciji spašavanja, kaže kako se strahuje od velikog broja stradalih.

Vjeruje se da se brod prevrnuo kada su imigranti prešli na jednu stranu prepunog broda dok im se približavao trgovački brod.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene