Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše zdravstveno stanje

Nova odgoda suđenja Juliji Timošenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski sud odgodio je u utorak suđenje bivšoj premijerki Juliji Timošenko za utaju poreza i pronevjeru do 11. rujna jer je zbog lošeg zdravstvenog stanja odbila sudjelovati na današnjem ročištu.

Timošenko (51) služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu za zlouporabu položaja na koju je osuđena po odvojenoj optužnici prošle godine. Bivšoj premijerki sudilo se zbog toga što je 2009., bez odobrenja vlade koju je predvodila, potpisala ugovore o kupnji ruskog plina koji su prema optužnici nepovoljni za Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

>> Iako je u zatvoru, Timošenko je nositeljica liste za parlamentarne izbore

Njezino suđenje u Harkivu za navodnu utaju poreza i pronevjeru još iz 90-ih godina već je nekoliko puta odgođeno jer zbog problema s kralježnicom Timošenko ne može pratiti suđenje.

Timošenko je u utorak, kao i nekoliko puta prije, odbila sudsku molbu da svjedoči video vezom iz svog bolničkog kreveta. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene