Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politika u Ukrajini

Iako je u zatvoru, Timošenko je nositeljica liste za parlamentarne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julija Timošenko bit će nositeljica liste glavnog oporbenog saveza na parlamentarnim izborima u listopadu.

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja izdržava sedmogodišnju kaznu zatvora za zlouporabu položaja, simbolično će biti nositeljica liste glavnog oporbenog saveza na parlamentarnim izborima u listopadu, koji je kampanju počeo u ponedjeljak.

Politički savez koji objedinjuje stranku Julije Timošenko i bivšeg predsjednika parlamenta Arsenija Jacenjuka odlučio je na kongresu da oporbenu čelnicu stavi na čelo liste, dok se ona nalazi u zatvoru. Ti parlamentarni izbori bit će prvi veliki test nakon izbora predsjednika Viktora Janukoviča 2010. koje će Zapad pomno pratiti radi procesa protiv pripadnika oporbe, posebice Timošenko.

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

>> Suđenje Timošenko: Kijev pristaje na međunarodnog promatrača

Europska unija i Sjedinjene Države traže oslobađanje bivše premijerke, koja je zbog hernije diska u svibnju prebačena u kliniku u Harkivu. Tri njemačka liječnika berlinske klinike posjetili su oporbenu čelnicu u ponedjeljak i predložili nastavak liječenja još četiri do osam tjedana. Konačnu odluku o tome će donijeti ukrajinske vlasti koje sumnjaju da Nijemci odugovlače s liječenjem. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene