Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Norveška daje milijardu dolara za Amazoniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški premijer Jens Stoltenberg izjavio je u utorak u Braziliji da će njegova vlada dati milijardu dolara pridonijeti zakladi koju je u kolovozu osnovao brazilski predsjednik Luis Inacio Lula da Silva za borbu protiv uništavanja šume u Amazoniji.

"Norveška vlada je odlučila sudjelovati u Zakladi za Amazoniju s milijardu dolara", rekao je Stoltenberg dodajući da će se prve uplate izvršiti ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije njezino Uzela dobitni listić iz koša za smeće, sada mora vratiti milijun dolara! Slika nije dostupna Kako sam u devet dana objavio bestseler Na praznoj knjizi zaradio milijun dolara

Daljnje će uplate ovisiti o uspjehu u borbi sa sječom šuma. "Uvjet je da se osvjedočimo da se uništavanje šume doista smanjuje. Da bismo uspjeli u borbi s klimatskim promjenama moramo uspjeti u borbi protiv uništavanja svjetskih šuma", naglasio je Stoltenberg.

Norveška donacija, prva koju je osigurala neka država, rezultat je ugovora koji su potpisali Stoltenberg, koji boravi u posjetu Brazilu, i predsjednik Lula da Silva.

Zaklada za Amazoniju će, osim suzbijanja deforestacije, financirati i projekte za zaštitu i održivi razvoj amazonskih šuma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene