Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef njemačke diplomacije

NE PRESTAJU RASTI TENZIJE 'Sadašnje razdoblje 'opasnije' od hladnog rata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sadašnje razdoblje je "opasnije" od hladnog rata, izjavio je u subotu šef njemačke diplomacije Frank-Walter Steinmeier dnevniku Bild, dok tenzije ne prestaju rasti između SAD-a i Rusije.

'Iluzija je pomisliti da se radi o nekadašnjem hladnom ratu. Sadašnje vrijeme je drukčije, opasnije', kazao je njemački ministar vanjskih poslova za najčitaniji dnevnik u zemlji.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Chinook helikopteri Rusija zaostaje Amerika nikad nije prodala više oružja: Među najvećim kupcima i jedna balkanska država

'Znatna je opasnost od vojnog sukoba', dodao je nekadašnji njemački diplomat Wolfgang Ischinger, posredovatelj OESS-a za Ukrajinu, citiran u istom članku. 'Opasnost nije bila toliko velika već desetljećima a povjerenje između Zapada i Istoka tako slabo'.

SAD koji je prekinuo početkom tjedna pregovore s Rusijom o prekidu vatre u Siriji, optužio je u petak Moskvu i Damask za 'ratne zločine' u Alepu.

Odnosi između dvije velike sile pogoršavaju se od neuspjeha primirja koje su osmislile u rujnu a koje je trajalo tek tjedan dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene