Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv bacanja hrane

Njemački ministar proizvode s konjetinom želi podijeliti gladnima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar za gospodarsku suradnju i razvoj Dirk Niebel založio se za to da se prehrambeni proizvodi koji su povučeni s tržišta jer su sadržavali konjetinu umjesto govedine podijele siromašnima.

'U svijetu danas od gladi umire više od 800 milijuna ljudi. Nažalost, to se događa i u Njemačkoj, ima ljudi koji nemaju novca ni za hranu. Mislim da ovdje u Njemačkoj ne bismo trebali bacati kvalitetnu hranu', rekao je Niebel.

To je prvi put da jedan njemački ministar otvoreno skreće pozornost na ovaj problem. Jela s konjetinom povučena su s tržišta zbog pogrešne deklaracije, a ne zato jer su štetna po zdravlje.

>> Konjetina u proizvodima u Austriji, Norveškoj i Danskoj

Prije njega se samo konzervativni zastupnik Hartwig Fischer, nastojeći uvjeriti javnost u to da hranu ne treba bacati, fotografirao za Bild, najčitaniji list u Njemačkoj, s tanjurom punim lazanja od konjetine koje se pripremao pojesti. 'Ovo je dobro! Ne osjećam razliku u odnosu na drugu vrstu lazanja', objasnio je.

Njemačka ministrica za socijalna pitanja Ursula von der Leyen je rekla kako su takva stajališta apsurdna. 'Bez obzira na to jeste li siromašni ili bogati, želite znati što jedete i to je vaše pravo', kazala je. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drugi slučaj U Sloveniji pronađeni tortelini s konjetinom Slika nije dostupna Washington daje četiri milijarde SAD želi da G8 obeća 15 milijardi dolara za siromašne

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene