Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA POD PALJBOM

Njemački mediji se obrušili na Hrvatsku: 'Drskost je slaba riječ. Tomu se treba suprotstaviti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački mediji raspisali su se o 'drskosti' Hrvatske i sankcijama Europske komisije protiv naše zemlje zbog prijepora oko 'bivših tajnih agenata'.

'Odriče li se Hrvatska novčane pomoći od 80 milijuna eura u korist bivšeg dužnosnika tajne službe', piše lijevo-liberalni dnevnik Süddeutsche Zeitung u online-izdanju. Ipak, taj list još nudi umjeren naslov - 'EU planira sankcije protiv Hrvatske' te pojašnjava kako se Hrvatskoj planira zamrznuti novac u sklopu priprema nadzora granica za pristupanje Šengenskom ugovoru, zbog slučaja Perković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Zabrinjavaju li vas najavljene sankcije Hrvatskoj? Slika nije dostupna ISTRAŽIVANJE dnevnika Nove TV EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE o 'lex Perković': Evo što građani misle!

>> UŽIVO Premijer Milanović poručio HDZ-u: Gdje vam je predsjednik? Lobira za sankcije Hrvatskoj?

Dnevnik za gospodarska pitanja Handelsblatt navodi da je EU-ova povjerenica Vivian Reding u utorak izričito potvrdila planove uvođenja sankcija, a citiraju i predsjednika Europskog odbora Njemačkoga Bundestaga, Gunthera Krichbauma (CDU), koji ističe da je Zagreb to trebao shvatiti kao upozorenje te da 'Hrvatska uskoro neće imati prijatelja u EU-u', prenosi Deutsche Welle.

Isti list navodi da Hrvatska spornim zakonom uz Perkovića 'štiti još dvadesetak osoba osumnjičenih za kriminal'.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ima opširan članak o pripremi financijskih sankcija EU-a protiv Hrvatske, neslužbeno navodeći da se radi o 80 milijuna eura, koji Hrvatskoj neće biti stavljeni na raspolaganje. FAZ navodi da EU razmišlja i o 'pojačanom nadzoru Hrvatske te zamrzavanju isplata za školovanje sudaca'.

U komentaru istog lista, autor ne štedi riječi kojima karakterizira Hrvatsku kao novu EU članicu. '...drskost je slaba riječ za takvo ponašanje. Tomu se treba suprotstaviti, to je pitanje principa, ali ne samo to: ovdje se osim toga konkretno radi o tomu da bi u Zagrebu trebale biti zaštićene osobe koje su umiješane u zločine komunističkoga režima – kako bi mogle sačuvati svoj veliki utjecaj', piše u komentaru FAZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene