Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije zemlje u dobrim odnosima

Njemačka šuti na optužbe zbog ukradenog grčkog zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka nije htjela komentirati optužbu da nikada nije platila Grčkoj za zlato koje su joj oteli nacisti, ali je rekla da je Atena ta koja treba uvesti reda u grčko gospodarstvo.

Grčki mediji su gnjevni zbog, kako im se čini, otezanja Njemačke, najveće zemlje u eurozoni, da izvuče Atenu iz financijske krize u koju sve dublje upada. BBC je na svojoj internetskoj stranici prenio izjavu Theodorosa Pangalosa, premijerova zamjenika, koji je rekao da Njemačka nema pravo kritizirati Atenu, budući da je Njemačka upropastila grčko gospodarstvo i pobila tisuće ljudi u vrijeme nacističke okupacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

'Uzeli su zlato iz Grčke banke, uzeli su grčki novac i nikada ga nisu vratili', rekao je Pangalos, a prenio BBC. Čelnici u Berlinu su istaknuli da je Njemačka 1960. platila Grčkoj ratnu štetu koju su uzrokovali njemački nacisti.

Glasnogovornik vlade Ulrich Wilhelm rekao je: 'Mislimo da grčke probleme mogu riješiti samo Grci'. Čelnici njemačkog ministarstva vanjskih poslova ističu da su Njemačka i Grčka u dobrim odnosima i da među njima nema bitnih razlika kada je riječ o grčkim financijskim poteškoćama, ni drugih diplomatskih neslaganja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene