Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka je pripremna poslati višenamjenske borbene zrakoplove Tornado kako bi se pridružili savezničkim snagama u borbi protiv Islamske države u Siriji, doznaje njemačka novinska agencija dpa iz vladinih izvora nakon sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel i ključnih ministara.


Njemačka kancelarka obećala je u srijedu u Parizu da će "brzo" djelovati kako bi odgovorila na zahtjev francuskog predsjednika Francoisa Hollandea da "razmisli o dodatnim zadaćama" koje bi Njemačka mogla preuzeti u borbi s terorizmom.

Vezani članci Angela Merkel Angela Merkel objavila da će se cijepiti AstraZenecom: Za nekoliko dana Njemačka odlučuje o novom lockdownu Njemačka kancelarka Angela Merkel CDU Angele Merkel gubitnik prvih ovogodišnjih pokrajinskih izbora

"Predsjednikov poziv da razmislimo o dodatnim zadaćama koje bismo mogli preuzeti za mene je pravi izazov i mi ćemo brzo reagirati", rekla je Merkel u zajedničkoj izjavi pred novinarima.

HOLLANDEOV DIPLOMATSKI MARATON Na redu su Putin i Renzi

"Htio bih da Njemačka više sudjeluje u borbi s DAESH-om (IS) u Siriji i u Iraku", rekao je nešto ranije francuski predsjednik u društvu njemačke kancelarke. "Protiv 'Islamske države' je potrebno boriti se vojnim sredstvima", rekla je Merkel u srijedu uvečer u Parizu uoči radne večere s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook