Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tek nakon četiri godine shvatio je da mora potražiti pomoć.


'Ja sam običan muškarac s običnim poslom. Vidjet ćete me na putu do posla ili vikendom u pubu, uklapam se u masu, samo sam još jedno lice u Londonu. Svatko ima svoju tajnu. Moja je da me prije sedam godina, pet mjeseci i nekoliko dana drugi muškarac silovao. Mislio sam da ću se uspjeti obraniti od drugog muškarca, ali u stvarnosti je bilo drugačije. Bio je veći i jači, a ja sam bio pijan. Dok mi je držao lice u blatu i popeo se na mene, više se nisam mogao pomaknuti. Vikao sam da se makne s mene, on nije stao, nitko mi nije pomogao. Nije koristio kondom, znao sam da trebam pomoć' - ovim riječima svoje mučno iskustvo opisuje jedan Britanac.

Vezani članci Danska policija, ilustracija Glupa šala koštala ga slobode: Vikao "korona" i kašljao na policajce, dobio četiri mjeseca zatvora Domagoj Mikić na Zavižanu - 1 I na debelim minusima HGSS-ovci imaju posla: "Ljudi često steknu krivi dojam"

'Znao sam da trebam pomoć, ali bilo me previše strah tražiti je. Uputili su me u lokalnu bolnicu da dobijem koktel lijekova koji bi spriječili razvoj HIV-a u slučaju da sam bio izložen virusu. Liječnik na kojeg sam naišao, na žalost, nije bio baš susretljiv. Rekao je da mi neće dati lijekove ako ne prijavim policiji da sam uistinu bio silovan. Kazao je kako ne želi trošiti lijekove na ljude kojima se tijekom seksa ne da koristiti zaštitu. Osjećao sam se loše, kao da je silovanje bila moja krivica', nastavlja.

Horor u Zagrebu - 14-godišnjak silovan, prisilno drogiran i tetoviran!

'Sve me to promijenilo. Bojao sam se mraka, stalno sam provjeravao jesu li vrata zaključana, spavao sam s upaljenim svjetlima, nisam mogao podnijeti da netko hoda iza mene. Nikome nisam vjerovao i stalno sam bio ljut', napisao je.

Četiri godine nakon napada doživio je slom i konačno shvatio da mora potražiti pomoć. Pomogla mu je organizacija Survivors UK koja pruža pomoć silovanim muškarcima. I upravo ta organizacija je razlog zašto je odlučio podijeliti svoju priču, piše Independent.

Vlada je odlučila ukinuti javno financiranje te organizacije. 'Sve dok su muškarci žrtve seksualnih napada, moramo im pružiti pomoć', napisao je.

'Survivors UK je bila ključna za spašavanje mog života. Dali su mi samopouzdanje kako ne bih dopustio da to silovanje definira tko sam i što sam. Bez njih i dalje bih strahovao od vlastite sjene', stoji u njegovoj ispovijesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook