Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemska policija pustila je na slobodu sedam osoba koje su bile uhićene pod sumnjom da planiraju dići u zrak nekoliko zgrada u amsterdamskoj trgovačkoj četvrti, rekle su vlasti u petak.


Za jednog od uhićenih zbog prijetnje bombaškim napadom, zbog čega je u četvrtak evakuirana robna kuća IKEA i koncertna dvorana, sumnjalo se da je u srodstvu s osobom upletenom u bombaške napade 2004. u Madridu.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je? Krokodil, ilustracija (Foto: Getty) Blizanke htjele gledati zalazak sunca, a završile u raljama krokodila: "Čuli smo uzvike i buku..."

'Iz njihovih izjava i istrage utvrdili smo da ne postoji veza (sedmero uhićenih) s terorističkim aktivnostima', rekao je javni tužitelj u izjavi. Većina prodavaonica ponovno je otvorena u petak ali je policija ostala u stanju povećane pripravnosti.

Nizozemska policija je u četvrtak objavila da je uhitila sedam osoba zbog sumnje da su pripremale terorističke napade u Amsterdamu. Uhićeno je šest muškaraca i jedna žena u dobi od 19 do 64 godine, nizozemskih državljana marokanskog porijekla. Policija je rekla da je do uhićenja dovela dojava iz Belgije o mogućim napadima eksplozivom.