Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nikolić za jačanje strateškog partnerstva između Beograda i Moskve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ultranacionalistički kandidat u drugom krugu predsjedničkih izbora 3. veljače u Srbiji, Tomislav Nikolić doputovao je danas u Moskvu, pozivajući na jačanje veza između njegove zemlje i Rusije, javlja ruska agencija Itar-Tass.

Nikolić, koji se treba sastati s ruskim zastupnicima, prvotno je trebao stići u rusku prijestolnicu u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikolić s Putinom Rusija će Srbiji odobriti kredit u vrijednosti od 300 milijuna dolara Slika nije dostupna Prvi susret Josipović i Nikolić u studenom u Podgorici?

Izvor u Radikalnoj stranci (SRS) nešto kasnije je izjavio za agenciju France Presse da kandidat nastavlja svoju predizbornu utrku u Beogradu i da zato toga dana neće putovati u Rusiju.

U razgovoru za rusku agenciju Itar-Tass, Nikolić je istaknuo da će "učiniti sve što je u njegovoj moći" radi "jačanja strateškog
partnerstva između Beograda i Moskve" ako pobijedi na izborima. 

"Sedamnaest godina koliko sam proveo u srbijanskoj politici borio sam se da se ona okrene Rusiji. Siguran sam da to odgovara državnim interesima Srbije i interesima naših građana", izjavio je Nikolić.

Nikolić je pobijedio u prvom krugu sa 39,99 posto glasova, ispred predsjednika Borisa Tadića kojemu istječe mandat (35,39 posto), proeuropejca koji se ipak, kao i golema većina srpskih političara, protivi neovisnosti Kosova.

Boris Tadić posjetio je Kremlj prošlog tjedna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene