Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ultranacionalistički kandidat u drugom krugu predsjedničkih izbora 3. veljače u Srbiji, Tomislav Nikolić doputovao je danas u Moskvu, pozivajući na jačanje veza između njegove zemlje i Rusije, javlja ruska agencija Itar-Tass.


Nikolić, koji se treba sastati s ruskim zastupnicima, prvotno je trebao stići u rusku prijestolnicu u ponedjeljak.

Vezani članci Slika nije dostupna Srbija: Svi peru ruke od Miškovića Slika nije dostupna Rusija će Srbiji odobriti kredit u vrijednosti od 300 milijuna dolara

Izvor u Radikalnoj stranci (SRS) nešto kasnije je izjavio za agenciju France Presse da kandidat nastavlja svoju predizbornu utrku u Beogradu i da zato toga dana neće putovati u Rusiju.

U razgovoru za rusku agenciju Itar-Tass, Nikolić je istaknuo da će "učiniti sve što je u njegovoj moći" radi "jačanja strateškog
partnerstva između Beograda i Moskve" ako pobijedi na izborima. 

"Sedamnaest godina koliko sam proveo u srbijanskoj politici borio sam se da se ona okrene Rusiji. Siguran sam da to odgovara državnim interesima Srbije i interesima naših građana", izjavio je Nikolić.

Nikolić je pobijedio u prvom krugu sa 39,99 posto glasova, ispred predsjednika Borisa Tadića kojemu istječe mandat (35,39 posto), proeuropejca koji se ipak, kao i golema većina srpskih političara, protivi neovisnosti Kosova.

Boris Tadić posjetio je Kremlj prošlog tjedna.