Nigel Farage (Foto: AFP)
Nigel Farage (Foto: AFP)

Nakon Borisa Johnsona, jednog od glavnih zagovornika kampanje za Brexit i njegovog odustajanja od utrke za šefa konzervativaca u Velikoj Britanioji, novi šok. Ostavku na mjesto šefa stranke Ukip dao je Nigel Farage, uz Johnsona drugi najistaknutiji zagovornik izlaska Velike Britanije iz EU.


Dva tjedna nakon što je uvjerio većinu Britanaca da na referendumu izaberu izlazak te zemlje iz Europske unije, Nigel Farage podnio je ostavku na mjesto šefa Ukipa u ponedjeljak.

"Osjećam sad da sam dao svoj doprinos i da ne vidim kako bi ikako mogao postići više u politici", riječi su s kojima svoju ostavku opravdava Farage, a prenosi Independent. Njegova ostavka još je jedan doprinos općem političkom rasulu koje je nastupilo u Velikoj Britaniji nakon Brexita.

"Neću promijeniti mišljenje, uvjeravam vas", poručio je medijima i javnosti Farage. Pobjeda kampanje za izlazak iz Eu znači ostvarenje mojih političkih ambicija. U to sam ušao jer sam htio samostalnu naciju, a ne postati karijerni političar", rekao je Farage.

Za Ukip je rekao da je trenutno u dobrom položaju, koji bi mogao postati još i bolji, obzirom na rasulo i u redovima oporbenih laburista.