Niagarini slapovi u Kanadi sinoć su na 15 minuta bili obasjani bojama hrvatske zastave u povodu današnjeg Dana državnosti.

Galerija


Čestitku Hrvatima diljem svijeta uputio je premijer Ontarija Doug Ford koji je kazao da je Ontario dom čvrste i živahne zajednice Hrvata koja je imala ključnu ulogu u prosperitetu ove provincije.

"Želio bih im zahvaliti i što su se iskazali tijekom pandemije i pokazali pravi duh Ontarija. Hvala svim Hrvatima u Ontariju što čine ovo mjesto boljim", kazao je Ford.

Osvjetljavanje jednih od najpoznatijih svjetskih slapova organiziralo je Veleposlanstvo Hrvatske u Ottawi, a fotografije i videe na Facebooku je podijelila Hrvatska turistička zajednica i Veleposlanstvo Kanade u Hrvatskoj. Crvena, bijela i plava boja obasjavale su jedne od najpoznatijih svjetskih slapova od 22 do 22:15.

Republika Hrvatska 30. svibnja slavi Dan državnosti. Obilježava se 31. godišnjica konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora, a prisjećamo se 30. svibnja 1990., kada su nakon desetljeća komunističke vlasti, stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.