Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ni nakon dvije godine ne zna se tko je minirao Izetbegovićev grob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije godine nakon miniranja groba bivšeg predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića istraga o tom izgredu zapala je u slijepu ulicu a policija i Tužiteljstvo BiH nemaju nikakvih informacija o stvarnim počiniteljima, izjavio je sin pokojnog bošnjačkog lidera Bakir Izetbegović.

'Službe su povjerovale kako su sandžački Bošnjaci napali Alijin mezar... Sve je to podmetnuto s ciljem da se napravi unutarbošnjački sukob', kazao je Izetbegović kako ga citira 'Dnevni avaz'.

Ocijenio je kako su policija i istražitelji gotovo dvije godine bili na lažnom tragu o navodnim počiniteljima koji su izvan BiH, a kada je jedan od njih na kraju ipak uhićen, ispostavilo se tek kako je riječ o 'siromašnom soboslikaru'.

Grob Alije Izetbegovića na sarajevskom groblju Kovači gdje su pokopani brojni pripadnici Armije BiH poginuli tijekom proteklog rata, teško je oštećen kada je u njega postavljen eksploziv.

Istragu je odmah preuzelo državno tužiteljstvo no ono do sada nije objavilo niti jednu službenu informaciju o dokazima do kojih se dolazilo.

Bakir Izetbegović tvrdi kako je ovo pokazatelj koliko su službe sigurnosti u BiH neučinkovite te da i obični građani imaju dobrih razloga biti uplašeni za svoju sigurnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene