Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije godine nakon miniranja groba bivšeg predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića istraga o tom izgredu zapala je u slijepu ulicu a policija i Tužiteljstvo BiH nemaju nikakvih informacija o stvarnim počiniteljima, izjavio je sin pokojnog bošnjačkog lidera Bakir Izetbegović.


'Službe su povjerovale kako su sandžački Bošnjaci napali Alijin mezar... Sve je to podmetnuto s ciljem da se napravi unutarbošnjački sukob', kazao je Izetbegović kako ga citira 'Dnevni avaz'.

Ocijenio je kako su policija i istražitelji gotovo dvije godine bili na lažnom tragu o navodnim počiniteljima koji su izvan BiH, a kada je jedan od njih na kraju ipak uhićen, ispostavilo se tek kako je riječ o 'siromašnom soboslikaru'.

Grob Alije Izetbegovića na sarajevskom groblju Kovači gdje su pokopani brojni pripadnici Armije BiH poginuli tijekom proteklog rata, teško je oštećen kada je u njega postavljen eksploziv.

Istragu je odmah preuzelo državno tužiteljstvo no ono do sada nije objavilo niti jednu službenu informaciju o dokazima do kojih se dolazilo.

Bakir Izetbegović tvrdi kako je ovo pokazatelj koliko su službe sigurnosti u BiH neučinkovite te da i obični građani imaju dobrih razloga biti uplašeni za svoju sigurnost.