Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neuspješna bombašica samoubojica osuđena na smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Jordanu osudio je na smrt vješanjem iračku bombašicu samoubojicu zbog njene uloge u napadima na hotele u Ammanu, u kojima je prošle godine poginulo 60 osoba.

Policija je snimila priznanje Sajide al-Rishawi u kojem kaže da je sudjelovala u napadu 9. studenog prošle godine, koji je organizirala iračka Al Qaida, tada pod zapovjedništvom Abu Musaba al-Zarqawija, koji je ubijen u akciji američkih snaga ranije ove godine.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Al-Rishavi je prilikom priznanja izjavila kako je i sama trebala aktivirati eksploziv, ali se mehanizam na njenom pojasu blokirao. 

Ipak, na sudu je odbacila sve optužbe tvrdeći da je priznanje iznuđeno te je izjavila da nije kriva.

Njezin je odvjetnik tijekom suđenja tvrdio kako ona nije namjeravala sebi oduzeti život pa nije niti pokušala aktivirati pojas.

No, vještaci koji su pregledali pojas tvrde kako je osoba koja ga je nosila pokušala aktivirati eksploziv, no da se mehanizam za aktiviranje zaglavio. 

Na smrt vješanjem, ali u odsudstvu, osuđeno je još šest osoba za koje Jordan smatra da su povezane s napadima..

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene