Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu jedan je od malobrojnih svjetskih državnika koji je u objavi tajnih diplomatskih dokumenata na WikiLeaksu vidio kao pozitivnu stvar.


Za njega je objava tih dokumenata pravi dokaz tvrdnji Izraela kako je Iran glavna opasnost i prijetnja miru na Bliskom Istoku. Netanyahu ističe kako već godinama upozorava na prijetnju koju nuklearni program Irana predstavlja regiji i smatra kako je objava dokumenata na WikiLeaksu konačna potvrda u tom smislu.

>> Devet najšokantnijih tajni koje su otkrivene WikiLeaksom

Vezani članci Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..." Slika nije dostupna Netanyahu: SAD nemaju pravo blokirati Izrael glede Irana

>> 'Ovo nije napad na američke interese nego na cijelu globalnu sigurnost'

kao primjer navodi i objavljeni podatak kako je saudijski kralj Abdullah od SAD-a zatražio da napadne Iran i uništi njihov nuklearni program. Netanyahu smatra kako glas kralja Abdullaha nije jedini arapski glas na strani Izraela protiv politike u Teheranu.

Izraelce ništa ne može iznenaditi

'Najveća prijetnja svjetskom miru dolazi od režima u Iranu', rekao je na jučerašnjoj novinskoj konferenciji Netanyahu, a prenosi portal haaertz.com. 'Mnoge države u regiji, ali i u drugim dijelovima svijeta počinju shvaćati ozbiljnost ove prijetnje', dodao je Netanyahu. WikiLeaks je, smatra izraelski premijer, pozitivno utjecao na tu inicijativu.

Netanyahu je istaknuo kako WikiLeaks nije otkrio niti jedan tajni izraelski dokument te kako to ima i veze s tim koga se sve zove na službene i neslužbene sastanke. 'Svaki izraelski vođa bio je svjestan mogućnosti curenja brzojava i dokumenata pa smo se svi prilagodili toj vrsti stvarnosti', zaključio je Netanyahu.