Obavijesti Video Pretražite Navigacija
21 osoba ozlijeđena

Neredi na Kosovu zbog dolaska šefa srpskog pregovaračkog tima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 20 osoba je ozlijeđeno u sukobima policije i prosvjednika ispred zgrade kosovske vlade u Prištini, gdje su se poslijepodne održali prosvjedi povodom posjeta šefa srbijanskog tima za dijalog s Kosovom Borislava Stefanovića.

Snage Kosovske policije okružile su zgradu vlade ispred koje se okupilo više od 100 aktivista pokreta 'Samoopredjeljenje', koji su dolazak Stefanovića u Prištinu ocijenili kao 'uvredu i provokaciju za narod Kosova'. Aktivisti ovoga pokreta, među kojima i njihov čelnik Albin Kurti, uzvikivali su parole potpore Oslobodilačkoj vojsci Kosova, bacali crvenu boju i kamenje prema ulazu u zgradu vlade. Policija je upotrijebila suzavac.

Prištinski mediji javili su da je ozlijeđeno 15 pripadnika policije i 6 prosvjednika te da su razbijena stakla nove zgrade vlade.

Šef srbijanskog pregovaračkog tima Stefanović sastao se poslijepodne sa zamjenikom premijera Hajredinom Kucijem. On je po dolasku u Prištinu prvo posjetio veleposlanstvo SAD-a, potom je u obližnjem Lapljem Selu razgovarao s lokalnim Srbima a nakon toga vodio razgovore u Prištini s Kucijem i s čelnicom kosovskog pregovaračkog tima Editom Tahiri.

Riječ je o prvom službenom posjetu Prištini jednog srbijanskog dužnosnika od kraja 90-ih godina i rata na Kosovu, a do sastanka dolazi uoči novog kruga razgovora u Bruxellesu koje dvije strane vode pod okriljem EU. (Hina)

Pročitajte i ovo Marija Zaharova Napetost na vrhuncu Rusija okrivila EU i SAD za nerede na Kosovu, Zaharova: "Zapadni posrednici prekasno su se sjetili..." Sukob na Kosovu Pozvali na mir EU i SAD oštro osudili sukobe na Kosovu: "Ovakve aktivnosti imat će posljedice po naše bilateralne odnose"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene