Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neonacisti prijete novinaru Dinku Gruhonjiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznatom novosadskom novinaru Dinku Gruhonjiću, zbog njegova profesionalnog rada i hrvatskog podrijetla, upućene su anonimne prijetnje smrću.

Gruhonjiću, koji je i šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu, na međunarodnoj neonacističkoj i rasističkoj internetskoj stranici "Stormfront" upućene su uvrede na nacionalnoj, osobnoj i profesionalnoj osnovi, navode elektronički i pisani mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriven je Zatvorenik planirao ubiti sutkinju: "Postavit ću ručnu bombu u cvjetni aranžman na grob njezine majke" Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

"Tog skota treba ubiti, ne diskutirati o njemu" i "Dinko, znamo
gdje živiš", neke su od prijetnji upućenih na forumu sitea, a
objavljena je i Gruhonjićeva fotografija.

"Ti ljudi nisu naivni, ali ja sam siguran da društvo u Srbiji, iako jeste u dubokoj krizi, još nije potonulo u fašizam. Što se mene tiče, s obzirom na to da sam preživio pod Miloševićem kao neovisni novinar, za sebe se ne plašim, jedino mi je neugodno zbog obitelji koja je uplašena", rekao je Gruhonjić za beogradski radio B92.

Njegovu zaštitu i pronalaženje odgovornih zatražili su predsjednik Srbije Boris Tadić, čelnici vojvođanske vlade, strukovne i nevladine udruge.

"Prijeti se pravljenjem novih popisa izdajica, a znamo iz nedavne prošlosti da od takvih pokazivanja prstom pa do nečije likvidacije nije prolazilo puno vremena. Začuđuje to da do sada nitko sam po službenoj dužnosti nije poduzeo neke mjere povodom ovoga. Jednostavno, dio je općeg ozračja ovdje da se šutke prelazi preko otvorenih prijetnji", rekao je u izjavi za novosadski Radio 021 predsjednik Centra za regionalizam Aleksandar Popov.

Gruhonjić, inače i predsjednik Neovisne udruge novinara Vojvodine, veliku je pozornost u svojemu izvještavanju posvetio prošlogodišnjem napadu neonacističke skupine "Nacionalni stroj" na sudionike tribine posvećene antifašizmu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene