Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez, gorljivi kritičar američke vanjske politike koji je svojedobno bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha nazvao vragom, rekao je kako se nada da će s njegovim nasljednikom Barackom Obamom moći bolje surađivati.


'Nemam razloga Obamu nazvati vragom i nadam se da sam u pravu', rekao je Chavez u razgovoru s novinarima u Veneciji. 'S Obamom se može razgovarati, praktično smo ista generacija i nitko ne može reći da je on drugačiji od Busha. Inteligentan je, ima dobre namjere i moramo mu pomoći', izjavio je Chavez.

Chavez na premijeri filma

Vezani članci Slika nije dostupna Identitet Zvijeri: '666 nije broj vraga, odnosi se na čovjeka i zna se tko je' Slika nije dostupna Skandalozno: Svećenik jahao bolesnog čovjeka

Chavez je u Veneciju došao na premijeru filma 'Južno od granice', redatelja Olivera Stonea, posvećenog Južnoj Americi. Venezuelski predsjednik na venecijanskom je filmskom festivalu dočekan poput filmske zvijezde. Chavez je na premijeru dokumentarnog filma 'Južno od granice' na crveni sag došao s redateljem filma Stoneom, a pozdravile su ga stotine pristaša okupljenih pred dvoranom.

Stone je, predstavljajući film 'Južno od granice', rekao da je trebao prikazati pozitivne promjene zadnjih godina u Južnoj Americi i suprostaviti se napadima američkih medija na Chaveza. Odlično primljen na novinarskoj projekciji, film govori o političkim promjenama u zadnjih deset godina na južnoameričkom kontinentu, nakon što je 1998. za predsjednika Venezuele izabran Hugo Chavez. U 75 minuta razgovora i arhivskih snimaka Stone je pokušao pokazati da Chavez nije 'državni neprijatelj broj jedan', kako mu 'tepaju' američki mediji. (Hina)