Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boluje od rijetke bolesti

Ne može ni jesti ni spavati: 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život

15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia)
15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) Profimedia
Aktualno Galerija 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia +1 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) Galerija 1/6 >>
15-mjesečna djevojčica iz Pakistana s nosom većim od dvije teniske loptice očajnički treba operaciju koja će joj spasiti život. Zbog rijetke bolesti jedan dio njezine obitelji smatra da je "ukleta".

15-mjesečna Asiya Manghrio pati od rijetke bolesti - frontonazalnog encefalitisa. Neurokirurg dr. Lal Rehman je pojasnio kako se radi o kognitivnom poremećaju koji uzrokuje da joj tkivo mozga raste izvan lubanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

"Trenutno joj ovo stanje ne stvara probleme s disanjem, no tumor može uzrokovati ozbiljne probleme ako se ostavi ovako. Operacija je jedini način", rekao je dr. Rehman.

Zbog težine u nosu Asiya ne može normalno ni jesti ni spavati i neprestano plače. Dio rođaka naziva je  "oštećenim djetetom" i smatraju da je ukleta.

Njezini očajni roditelji vjeruju da će bez operacije umrijeti, no pretrpani i prezaposleni liječnici su joj operaciju odgodili za 2 mjeseca. Odveli su je na pregled u Karachi gdje ju je pregledalo nekoliko liječnika.

Njezina majka, 23-godišnja Fatan, prodala je obiteljsko zlato kako bi skupila novac za 260 kilometara dug put do bolnice u Karachiju i troškove pregleda. No, zbog velikog broja već zakazanih operacija, liječnici nisu mogli Asiyu operirati odmah.

27-godišnji otac Achar, koji kao poljoprivrednik zarađuje oko 100 eura mjesečno, kaže kako se boji da izgubiti kćer budu li morali čekati toliko dugo.

"Liječnici su rekli kako nema drugog načina da se tumor ukloni. No, nisu nam dali nikakav datum za operaciju, samo su nam rekli da čekamo dva mjeseca jer već ima previše slučajeva u bolnici koji čekaju na operaciju. Zbog financijske situacije ne mogu kćer odvesti u neku privatnu bolnicu. Očajnički čekamo operaciju, strašno je gledati kćer u takvom stanju", rekao je Anchar.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene