Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marketinški trik sa nazivom kafića po zloglasnom Austrijancu Josefu Fritzlu, silovatelju vlastite kćeri, koštao je jednog ugostitelja u Varšavi raskida ugovora sa gradskim vlastima.


Zakup prostora na prestižnom mjestu u samom centru Varšave, vlasnik je s gradskim vlastima potpisao u svibnju prošle godine, na period od tri godine, a tek sada pred samo otvaranje vlasnik je medije obavijestio kako kafić želi nazvati po pedofilu Josefu Fritzlu, kojeg je sud u Austriji prije četiri godine osudio na doživotnu robiju.

Vezani članci Slika nije dostupna TO JE SAMO PITANJE VREMENA Avion Lufthanse jedva izbjegao sudar s dronom Slika nije dostupna Hakeri prizemljili 1400 putnika, desetak letova otkazano

>> Fritzl se razvodi od supruge jer mu ne piše niti ga posjećuje u zatvoru

'Marketing ima svoja pravila. Vlasnici nisu željeli nikoga uvrijediti, jednostavno to je crni humor', rekla je menadžerica kafića, Ana, kad su se za kontroverzno ime počeli interesirati mediji.

Među prvima se zbog morbidnog naziva kafića pobunio poljski pravobranitelj za djecu, Marek Mihalak, i zatražio od gradskih vlasti da otvaranje kafića pod tim imenom spriječe, prenosi thenews.pl.

Iako se pokazalo da je provokativno ime bilo u stvari marketinški trik, da se za kafić dozna, a vlasnici su najavili u posljednjem trenutku kako će ga promijeniti, gradske vlasti su neočekivano raskinule ugovor.

'To je kompromitiranje Varšave i Poljske. Želim da više nikome nikada takve stvari ne padnu na pamet', objasnio je predsjednik općine Šrodmješće, Vojćeh Bartelski.

'Promovirali su jednog od najvećih monstruma našeg vremena, pedofila, silovatelja, ubojicu, osuđenog na doživotnu kaznu zatvora. Ne dolazi u obzir da javni prostor kao što je kafić na ulici bude korišten za promociju tako gnusnih pojedinaca', rekao je Bartelski.

Predsednik općine naglasio je da ne dolazi u obzir prolazak takvog podlog marketinškog trika, s odabirom kontroverznog imena te njegovim povlačenjem kasnije. Bartelski je također protiv vlasnika podnio kaznenu prijavu, zbog koje vlasnicima prijeti novčana kazna ili do godine dana zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook