Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rakete nasuprot američkom štitu

NATO zabrinut zbog mogućeg postavljanja ruskih raketa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO izražava sumnju da je moguće postavljanje ruskih raketa u području Kalinjingrada u skladu s ugovorima o kontroli naoružanja, objavio je glasnogovornik NATO-a.

'Ako se pokaže da je to istina, postavit će se pitanje je li to u skladu s postojećim propisima o kontroli naoružanja', rekao je Robert Pszczel budući da je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev objavio da će u ruskoj enklavi koja graniči sa zemljama NATO-a i EU-a postaviti rakete Iskander.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Postavljanjem tih taktičkih raketa zemlja-zemlja kratkog dometa trebao bi se 'neutralizirati' proturaketni štit koji Sjedinjene Države planiraju postaviti u Poljskoj i u Češkoj. 

>> Rusija: Poljska riskira napad zbog američkog proturaketnog štita

Moskva se uzalud protivila tom projektu koji smatra prijetnjom svojim glavnim sigurnosnim interesima. Washington tvrdi da je štit uperen protiv država kao što je Iran, koje u dogledno vrijeme mogu nabaviti balistički i nuklearni arsenal, a ne protiv golemog ruskog sustava za odvraćanje.

Usto, postavljanjem Iskandera 'neće se poboljšati veze NATO-a i Rusije', istaknuo je glasnogovornik, jer su te veze već na najnižoj razini u zadnje vrijeme.

Vijeće NATO-Rusija nije se sastalo od kraja kolovoza, jer je zapadni savez odlučio da će nastavak sjednica uvjetovati poštovanjem rusko-gruzijskog ugovora o primirju od 12. kolovoza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene