Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakve su mu namjere?

Putinov plan koji je sve uplašio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ruskih vojnih vježbi u Europi, u NATO-u sve više raste strah od toga kakve su stvarno namjere Moskve.

Američki general pukovnik pri NATO snagama u Europi Ben Hodges kaže kako su Rusi prilično nepredvidivi, a vrlo ih zabrinjava činjenica da su vježbe uključivale i napad nuklearnim oružjem.

'Naše vježbe najavljene su godinama unaprijed, a na njih su pozvani i ruski promatrači. Za njihove saznajemo kada počnu i s jasnom porukom - NATO je neprijatelj', izjavo je Hodges i dodao da posljednji ruski vojni manevri u oblasti Kaliningrad dokazuju da bi Rusija mogla blokirati NATO-u pristup Baltičkom moru.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat''



Također, ruski vojni dužnosnici naveli su Dansku, Švedsku i Rumunjsku kao potencijalne mete nuklearnog napada, stoji u izjavi američkog pukovnika.

'Razumijete zašto su naši saveznici na istočnom boku NATO-a, osobito u Baltičkoj regiji, nervozni i uznemireni', izjavio je Hodges podsjetivši kako Rusija širi uvjerenje da su bivše baltičke republike - Litva, Latvija i Estonija i dalje dio njezinog teritorija. Zatvaranje Baltičkog mora od strane Rusije moglo bi tri državice odvojiti od NATO saveznika.

'Crna Gora u NATO-u stabilizirat će regiju'

Zbog svega što je uslijedilo nakon odcjepljenja Krima i rata u istočnoj Ukrajini, američka vojska ponovno doprema naoružanje na europsko tlo što uključuje 1300 vozila i 250 tenkova. Opremanje baza NATO-a u Litvi, Bugarskoj i Rumunjskoj je kompletirano dok se u Rumunjskoj i Bugarskoj još radi na tome.

'Ne želimo da Rusi pogrešno misle da im nismo u stanju odgovoriti', zaključio je Hodges, a prenosi News.com.au.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene