Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Republičko javno pravobraniteljstvo Srbije podnijelo je zahtjev za nastavak procesa, obustavljenog nakon smrti Slobodana Miloševića, za oduzimanje vile u Užičkoj ulici na beogradskom Dedinju, piše beogradski dnevnik "Blic".


U zahtjevu upućenom Drugom općinskom sudu u Beogradu traži se da se Miloševićevim nasljednicima, supruzi Mirjani Marković i sinu Marku Miloševiću, osigura službeni zastupnik u nastavku procesa za oduzimanje vile, te da se poziv za ročište u nasljednom postupku uruči Mariji Milošević, koja živi u Crnoj Gori na poznatoj adresi.

Vezani članci Angelina Jolie Pogledajte luksuznu vilu u kojoj se Angelina skriva od korone, od cijene ovog zdanja moglo bi vam se zavrtjeti u glavi! Boris Milošević Milošević o izgradnji stambeno poslovnog naselja u Petrinji: ''Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti detalje''

"Mirjana Marković i Marko Milošević nisu u zemlji. Nepoznata je adresa na kojoj žive, zato sam pokrenula postupak za imenovanje njihovih zastupnika po službenoj dužnosti. 

Adresa na kojoj živi Marija Milošević je poznata, ali budući da se do sada nije odazivala na suđenja u procesima koji se protiv nje vode i da je izdana tjeralica, dala sam također nalog da se odluka s imenima službenih zastupnika oglasi u 'Službenom glasniku' ", izjavila je "Blicu" Marina Klarić Živković, zamjenica predsjednika Drugog općinskog suda, koja je vodila postupak za oduzimanje Miloševićeve vile, obustavljen nakon njegove smrti u ožujku ove godine.

Do vile u Užičkoj 34, procijenjene na pet milijuna eura, Milošević je došao uz pomoć krivotvorenih dokumenata, samo dva dana prije početka NATO intervencije nad tadašnjom SR Jugoslavijom 1999. godine.

Milošević je vilu platio tadašnjih 99,49 njemačkih maraka po četvornom metru, odnosno devet tisuća maraka.